Hoe je voordeel kunt hebben bij acupunctuur Den Haag

Acupunctuur; je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen. Zo niet, is het ook niet erg. Wij gaan je namelijk hier uitleggen hoe jij voordeel kunt hebben bij acupunctuur Den Haag. Ook als je niet weet wat dit inhoudt, ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je namelijk precies wat acupunctuur Den Haag is, hoe het iets voor jou kan betekenen en wat de visies hierop zijn. Er zijn namelijk verschillende visies maar volgens beide visies is er maar één juiste conclusie; het helpt. Wij vinden daarom dat iedereen het verdient om te weten wat het is en hoe het je kan helpen. Mocht je dit willen weten, lees dan vooral verder. Kennis is macht, dus na het lezen van deze blog heb jij alle macht over je eigen lichaam!

Wat is acupunctuur Den Haag?

Acupunctuur Den Haag is lange tijd gezien als een alternatieve geneeswijze, maar wordt tegenwoordig wijd geaccepteerd als een bewezen effectieve methode om veel kwaaltjes en ziekten tegen te gaan. Bij acupunctuur Den Haag worden er naalden op zogeheten ‘acupunctuurpunten’ in de huid gezet. Deze naalden zijn uiterst dun en hier zul je dan ook niet veel van voelen. Er worden in vrijwel alle gevallen ongeveer 5 tot twintig naalden gebruikt. Soms staan de naalden ver uit elkaar, en soms staan ze heel dichtbij. Het kan ook zo zijn dat de naalden ver worden geplaatst van het punt waarvan jij zegt dat je last hebt. Dit is niet gek, alles is verbonden met elkaar in ons lichaam en daarom dat een naald in je rug niet zo gek zijn als je last hebt van frequente hoofdpijn. Geef je hier gewoon aan over, het komt allemaal goed!

Hoe kun je er voordeel bij hebben? 

Zoals al gezegd, is acupunctuur Den Haag een behandeling die kan helpen tegen bijvoorbeeld hoofdpijn. Daarnaast kan het ook helpen tegen vermoeidheid, misselijkheid, depressie en ga zo maar door. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld mensen die een chemo behandeling ondergaan. Toch zul je altijd met je arts moeten overleggen of het wel verstandig is. Waarom het dan helpt? Zul je je misschien afvragen. Niet verwonderlijk, maar daar zijn twee verklaringen voor die beide een andere visie hanteren. 

Visies

De visies op acupunctuur Den Haag verschillen nogal. Je hebt de Chinese zienswijze en de Westerse. We bespreken eerst de Chinese. Volgens de oude Chinese methode zijn het lichaam en de geest sterk met elkaar verbonden; het is één. Dit uit zich dan ook in het feit dat mentale problemen zich fysiek kunnen gaan vertonen. Ziekten en kwalen zijn dan ook een uiterlijk vertoon van een verstoring van de algehele gezondheid. Met het prikken van naalden op bepaalde plekken wordt de energiebalans en stroom (Qi) bevorderd. 
Volgens de Westerse visie is acupunctuur Den Haag iets heel anders. Het prikken van de naalden vindt namelijk plaats op een plek waar de zenuwen, spieren en bindweefsel samen komen. Dit resulteert in optimalisatie van de bloeddoorstroming en het geeft een boost aan de pijnverminderende hormonen genaamd endorfinen. Wil je meer weten? Bekijk dan direct het Acupuncturisten Overzicht!