Verschil tussen highlights en lowlights

Highlights werken voor zowel hele subtiele veranderingen in je look als grote, hele dramatische uitstralingen. Je kunt er allerlei kanten mee op, het is de perfecte manier om je natuurlijke haarkleur te verrijken. Highlights zijn stroken die zich door delen van je haar bevinden, deze zijn een stuk lichter dan je eigen kleur. Als je brunette bent, is het leuk om highlights toe te voegen in een iets lichter bruine of blonde tint. Wanneer je al blond bent geven de lichtere blonde highlights je een frissere uitstraling. 

In tegenstelling tot highlights, die een stuk lichter zijn dan je eigen haarkleur, zijn lowlights hints van kleur die donkerder zijn dan je eigen haarkleur en in je haar zijn verwerkt. Deze kleurtechniek creëert diepte in het haar en voegt contrast toe. Deze look is perfect voor mensen met wat fijner haar die willen dat het er wat dikker uit komt te zien. Het is ook erg interessant om een lowlight toe te passen wanneer het haar te licht wordt, toch is deze look niet voor iedereen weggelegd. Want als je erg donker haar hebt, zul je hier niks van zien. Iedereen met blond of lichtbruin haar kan wegkomen met lowlights. 

Highlights en lowlights, neem ze vooral allebei

Wanneer je niet kunt kiezen, kun je er ook voor kiezen om highlights en lowlights in je haar te zetten. Uiteindelijk ben je toch een heel stuk beter uit dan wanneer je je hele haar kleurt. Omdat je minder vaak naar de kapper hoeft, zorgt het voor minder schade. Evenzo heeft het haar enkele weken langer de tijd om te herstellen van het kleurproces. Zo kun je in die tijd dat je haar aan het rusten is ervoor kiezen om verzorgingsbehandelingen te doen om je haar alles te geven wat heeft nodig heeft. Daarnaast zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen om de schade te beperken. Kies voor chemicaliën vrije shampoos en conditioners. 

Natuurlijk is het lastig om de omgevingsfactoren in bedwang te houden die je haar beschadigen, maar je kunt wel de shampoo kiezen die je gebruikt. Sulfaten en parabenen in shampoos worden vaak gebruikt om veel schuim te creëren en de shampoo zelf goed te houden. Maar op langere termijn zorgt dit voor huidirritatie en het risico op hormonale verstoringen. Conditioners bevatten ingrediënten die het haar zacht maken, het beschermt je haar tegen hitte en andere dingen. Het beste is om het alleen in de punten aan te brengen zodat je haar niet te snel vet wordt en je highlights blijven stralen.

Denk ook aan deze verzorgingstips

Je haar drogen met een föhn na het laten plaatsen van highlights, is natuurlijk super mooi. Dit maakt de uitstraling van je haar nog mooier en zorgt voor het perfecte plaatje. Maar op lange termijn gaat dit averechts werken, het beste is om je haar aan de lucht te drogen of met een handdoek het water uit te knijpen. Je hebt ook verschillende oliën die je voor of na het wassen kunt inbrengen, het verbetert de bloedcirculatie op de hoofdhuid en ontspannen de spieren, geven glans en voeden het haar. Daarnaast herstelt het ook het vochtgehalte, stimuleert haargroei en gaat natuurlijk gespleten haarpunten tegen.
Maak jouw volgende afspraak bij de kapper op Maison3.nl!