Vegan is een modewoord die ook bij gelaatsverzorging opduikt

Cosmetische producten bevatten dierlijke ingrediënten zoals gelatine of dierlijke vetten of zijn afkomstig van dierlijke producten (bijenwas, karmijn,lanoline).

Vaak zijn dierlijke ingrediënten niet nodig om hoogwaardige make up en verzorgingsproducten te maken. Overweeg je de overstap naar veganistische make-up te maken? Hier zijn enkele van de vele redenen om bijvoorbeeld natuurlijke gezichtsmaskers te gebruiken!

De belangrijkste voordelen van natuurlijke verzorgingsproucten

Het is zacht voor je huid

Natuurlijke gezichtsmasker en make-up bevatten natuurlijke ingrediënten die met je huid werken, niet ertegen, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid of irriterende huidaandoeningen, zoals rosacea.

Het is milieuvriendelijk

Dit is duidelijk, maar veganistische make-up is een veel betere keuze voor het milieu. Wanneer u uw make-up aanbrengt, kunt u gerust zijn, wetende dat u uw steentje bijdraagt ​​aan het welzijn van dieren.

Het is meestal ook glutenvrij

Veel veganistische make-upproducten bevatten geen gluten, wat een enorm voordeel is voor mensen die lijden aan coeliakie en andere inflammatoire huidziektes.

Het maakt je een bewustere consument

Veganistische make-up merken kiezen bewust voor recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen. Door voor een veganistisch merk te kiezen, zet je ook zelf stappen naar een mileiubewuster leven en wordt je een ​​bewustere consument.

Waarom het ook essentieel is om voor biologische producten te kiezen

Veganistische make up en verzorgingsproducten hebben niet altijd schone, groene of volledig natuurlijke ingrediënten. Sommige veganistische cosmetica bevatten bijvoorbeeld synthetische chemicaliën die een hoge toxiciteit bevatten.

Ga voor merken die zowel veganistisch als biologisch zijn. Door dit te doen, weet je dat je met natuurlijke gezichtsmasker alleen veilige, gifvrije en plantaardige producten op je huid aanbrengt. Het vergt wat zoekwerk , maar eenmaal je je merk het gevonden, vraagt het een kleine aanpassing in je koopgedrag, maar een groot verschil voor jouw huid!