De gezondheidsvoordelen van buiten

Er zijn weinig mensen die een frisse neus halen niet lekker vinden. Het is verkwikkend en we hebben de buitenlucht zelfs nodig voor ons immuunsysteem. Vroeger stond buiten vertoeven gelijk aan lopen of fietsen, tegenwoordig weten we dat je ook buiten een kantoor kunt hebben, allerlei sporten kunt uitoefenen en dat buiten met een buitensauna ook geschikt is voor wellness. Ook als het weer minder is. 

Buitensauna: ook in je eigen tuin

Een buitensauna is echt een aanrader als je die frisse neus naar en hoger level wil tillen. En heb je die sauna in je eigen tuin staan, dan wordt de tuin niet alleen een omgeving om een maaltijd te nuttigen of een borrel te drinken, maar ook een ontspanningsruimte. De sauna afwisselen met een teug frisse lucht is daarnaast heerlijk als je afkoelt. Zelfs de zomeravonden zijn hiervoor geschikt, hoewel ook in de winter op je blote voeten op de tegels lopen pure wellness is. Neem anders eens een kijkje op https://www.bastu.nl/.

Buitensport – niet alleen wandelen!

Veel sportscholen hebben buitenuren. Matje mee en de oefeningen bij de ondergaande zon doen is echt top. Ook yoga leent zich uitstekend voor een extra uurtje buitenlucht, net als veel andere sporten. Wellicht denk je meteen aan sporten als hockey en voetbal, maar wat dacht je van suppen, crossfit of zeilen? Er zijn weinig sporten die je niet buiten kunt doen. Maar wat zijn nu eigenlijk die gezondheidsvoordelen? Buiten sporten verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en helpt om beter te slapen. Daarnaast is elk uur dat je zonlicht vangt goed voor een portie vitamine D. Die laatste hebben we nodig voor de opname uit je voedsel van kalk en fosfaat, maar ook voor gezonde botten. 

Buitenkantoor, draadloos in de tuin

Hoewel je bij werken niet direct aan gezondheid denkt, is buiten werken wel degelijk goed voor je mentale gezondheid. Wist je dat de afwisseling binnen/buiten ervoor zorgt dat je scherp blijft? Bovendien is extra zuurstof mooi meegenomen als je diep moet nadenken. Wie af en toe buiten werkt, heeft minder stress, minder hoofdpijn en krijgt meer positieve gevoelens. Hoe tof, dat je tegenwoordig geen postbode of stratenmaker hoeft te zijn om regelmatig buiten te kunnen werken? Een laptop is immers een mobiel kantoor. Openklappen en werken maar!